Excursie kaasboerderij

Met eigen ogen zien hoe boerenkaas wordt gemaakt? Kom dan op excursie in onze Kaasmakerij. Op traditionele manier maken we Gouda boerenkaas van de rauwe melk van onze eigen koeien. We starten met een film waarin u het gehele proces van kaasmaken krijgt te zien, daarna uitleg over de soorten kaas en natuurlijk kunt u het eindresultaat proeven!

 De excursie door de Kaasmakerij bestaat uit:

  • de film “van Gras tot Kaas” (in het Nederlands, Engels of Duits)
  • het proeven van drie soorten kaas met daarbij uitleg over de soorten kaas die we maken en alles wat daarbij komt kijken
  • het bezichtigen van de koeienstal met melkrobot, kaasmakerij en de kaasopslag

Tijden
11.00, 14.00 en 16.00 uur (onder voorbehoud).

Tijdsduur
± 1 uur

Prijs

Volwassenen € 4,- p.p.
Kinderen 4-12 jaar € 3,- p.p.
Groepen > 20 pers € 3,- p.p.

Vraag hier het arrangement aan

Vakantie aanbieding!

 Nu Excursie met Boerengolf voor maar € 8,- p.p.

(kinderen t/m 12 jaar € 6,- p.p.)

Gezellig familie uitje naar Kaasboerderij Weenink

In de Mei- en Zomervakantie met aanvang om 11.00 uur of 14.00 uur

U begint met een leuke excursie. Deze start met een korte film “van Gras tot Kaas”. Na afloop krijgt u uitleg over de soorten kaas en kunt u uiteraard ook kaasproeven. Dan laten we u het bedrijf zien. U komt langs de nieuwe koeienstal met melkrobot en de nieuwe kaasmakerij. Dan nemen we een kijkje in de kaasopslag om vervolgens de excursie in onze Landwinkel te eindigen. De excursie duurt ongeveer een uur.

Na de excursie kunt u starten met Boerengolf. U krijgt de materialen en uitleg over het spel en vervolgens speelt u Boerengolf tussen de koeien in de weilanden rondom de boerderij. Boerengolf duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Na afloop hebben we een prijsuitreiking!

Uiteraard bent u ook op het juiste adres voor een lekker hapje en drankje die u kunt halen in onze Landwinkel en heerlijk kunt genieten op onze landelijk terras.

Deze aanbieding is alleen geldig:

  • In de meivakantie (24 april t/m 4 mei) en in de zomervakantie (9 juli t/m 24 augustus)
  • op maandagmiddag (14.00 uur) en dinsdag t/m vrijdag om 11.00 en 14.00 uur.