3K Boerenkaas

Kaasboerderij Weenink heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Boerenkaas van rauwe melk. De eigentijdse naam: 3K.
Waarom 3K? Het thema van onze boerderij is Koeien, Kaas en Kunst, 3 keer een K is 3K, vandaar.

Kaasboerderij Weenink gebruikt nog steeds rauwe melk voor de kaas. Pasteuriseren veranderd de smaak van de melk en daardoor de smaak van de kaas. Door niet te pasteuriseren en de melk rauw te verwerken, blijven de fijne aroma’s behouden en krijg je uiteindelijk de lekkerste kaas.

3K Boerenkaas is er in Goudse, Leidse en Maasdammer, van jong tot oud. Daarnaast hebben we een hele diversiteit aan kruidenkazen. Denk hierbij aan de ‘standaard’ kruidenkazen zoals brandnetel en komijn maar ook de fenegriek, lavendel en olijf.

Met eigen ogen zien hoe 3K boerenkaas wordt gemaakt? Kom dan op excursie in onze Kaasmakerij. Het proces is stap voor stap te volgen en natuurlijk kunt u het eindresultaat proeven!