Nieuws

2e Pinksterdag: Achterhoekse Streekproductenmarkt

Op 2e pinksterdag (16 mei 2016) is het weer zover! In 2016 wordt de Achterhoekse Streekproductenmarkt voor de 16e keer georganiseerd!
 De markt is door de jaren heen gegroeid tot een groot Achterhoeks evenement op de 2e pinksterdag.
 De laatste jaren ontvangen we tussen de 4000 en 5000 bezoekers.

streekproductenmarkt_2014Vanaf 10.00 uur is de markt geopend en sluit ‘s middags om 17.00 uur. De kern van de Achterhoekse Streekproductenmarkt zijn uiteraard de overheerlijke producten die door de Achterhoekse producenten op de markt worden aangeboden. Denk hierbij aan Boerenjam, Kaas, Worst, Aardbeien, Koek, Brood, Vlees, Groenten, IJs, Honing, Geitenkaas, Meelproducten en nog veel meer lekkernijen!

Door de samenwerking met Groei en Bloei afdeling Lichtenvoorde – Winterswijk is de markt uitgegroeid tot een markt waarbij er een aanvulling is gekomen op het gebied van Buitenleven. Veel standhouders met allerlei zomerbloeiers, vaste planten, kruiden, struiken en bomen in pot, tuinsieraden, tuinaccessoires en van alles wat met het Buitenleven te maken heeft! Dit jaar hebben we zelfs een echte Plantendokter! Heeft u een plant met problemen? Neem hem mee en laat u informeren!

Daarnaast heeft Kaasboerderij Weenink iets met kunst! En dan met name met kunst uit eigen regio! Met het thema Creativiteit uit eigen Regio is de markt compleet! Regionale kunstenaars met schilderwerken, workshops decoreren en veel creativiteit staan ook op de Achterhoekse Streekproductenmarkt.

Dit jaar hebben we een kinderplein met leuke Hollandse Spelen in een nieuwerwets jasje, Hooi Balen Schilderen met Tanya Kraan, een koe om te knuffelen, kalfjes om te aaien en Firma Irma verzorgt een heus theater tussen/ over onze koeien.

Dit jaar wordt er door de herdershonden vereniging pakwerk shows gegeven, oftewel “ga boeven vangen”! Het is prachtig om te zien hoe goed de honden zijn afgericht en luisteren naar hun baasjes.
Uiteraard is er ook muziek! Het koor Hartgelach zorgt voor een vrolijke noot op de markt en ook de band Major3rd staat op het podium.

U leest het al! Een markt met voor ieder wat wils!

Bekijk hier het programma van de Streekproductenmarkt.

Graag tot ziens op 16 mei 2016!

Meer nieuws: