Nieuws

Open Huis met kerstinspiratie en ‘kerstshoppen’

LIEVELDE – Kaasboerderij Weenink in Lievelde houdt op zondag 12 november open huis van 11.00 tot 17.00 uur. Het hele bedrijf is te bezichtigen, de winkel is geopend, er is veel leuks te beleven voor jong en oud. In de winkel kunnen bezoekers inspiratie opdoen op gebied van Kerst- en relatiegeschenken met heerlijke verse streekproducten.

Door Karin Stronks/www.elna.nl

Tijdens het open huis kunnen bezoekers kennis maken met het hele bedrijf, alles is in werking en medewerkers geven desgewenst uitleg over waar zij mee bezig zijn. “In de kaasmakerij mogen kinderen die dat willen zelf boter maken. Wat is er leuker dan een beschuitje eten met je eigen boter erop! In de stal kan men zien hoe koeien gemolken worden door de melkrobot. Kinderen mogen op gezette tijden de kalfjes melk geven. Een koe knuffelen kan natuurlijk ook!” Aan het woord is Peter Weenink, hij en zijn team zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het open huis.

Originele kerstcadeaus
In de winkel staan voorbeelden van kerstcadeaus, relatiegeschenken en kerstpakketten klaar. Bezoekers kunnen hier inspiratie opdoen voor een origineel kerstcadeau. Weenink geeft aan: “Men kan bij ons één of twee kerst- of relatiegeschenken kopen maar ook een bestelling van honderden pakketten plaatsen. We vertellen graag over de mogelijkheden. We hebben van alles in huis voor een bijzonder kerstpakket zoals een groot assortiment jamsoorten, Achterhoekse en Spaanse wijnen, diverse biersoorten, kerstchocolade, zachte kaasspecialiteiten maar ook servies met een knipoog naar de boerderij, bolsius kaarsen en ambiente servetten.”

Nieuwe producten
Nieuw in het assortiment zijn heerlijke Achterhoekse likeuren. “Dat is een hobby van onze eigen Johannes de Stoker, de drankjes, in allerlei smaken, worden aangeboden in mooie platte flesjes. Ook nieuw in ons assortiment zijn de verpakte plakjes kaas, bunkerkaas en gatenkaas. Men kan ook kiezen uit een enorme diversiteit aan kruiden- en boerenkazen. Mensen moeten maar gewoon komen kijken op 12 november”, aldus Peter Weenink.

‘Kerstborrel met Kerstshoppen’
Kaasboerderij Weenink biedt een nieuwe unieke mogelijkheid: de kerstborrel combineren met het aanbieden van een kerstpakket. Weenink legt uit: “Bij ons kunnen bedrijven, verenigingen en/of instellingen komen voor een kerstborrel en ‘kerstshoppen’. Een unieke manier om de kerstborrel te combineren met het zelf samenstellen van een kerstpakket door de medewerkers. Gasten worden ontvangen met een hapje en drankje bij de open haard in het Proeflokaal. Men kan een toost uitbrengen op het afgelopen jaar maar ook een uitgebreid buffet of diner behoort ook tot de mogelijkheden. Na afloop kan het zelfgekozen kerstpakket mee naar huis!”

Webshop
Men kan niet alleen aankopen doen in de streekproductenwinkel van Kaasboerderij Weenink, ook makkelijk is het om een bestelling plaatsen op de Webshop.