Agenda

Terug naar overzicht

Achterhoekse Streekproductenmarkt 2019

DCIM100MEDIADJI_0200.JPG

Feest van creativiteit op de 19e Achterhoekse Streekproductenmarkt 2019.

Dagje uit voor het hele gezin!

Op 2e pinksterdag 10 juni is er weer van alles te beleven bij Kaasboerderij Weenink!

Voor de 19e keer houden wij een Achterhoekse Streekproductenmarkt en deze is inmiddels uitgegroeid naar een groot evenement met demonstraties, theater en muziek! De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Het assortiment Achterhoekse Streekproducten is inmiddels uitgegroeid tot een assortiment van Boerenjam, Winterswijkse Honing, Geitenkaas, metworsten, meel en granen van de molen, groente en fruit, mosterd, wijnen, bieren, Boer’n dip, de gedraeide pieper, likeuren en nog veel meer!

Trots zijn wij op onze Achterhoekse streekproducten producenten die er al vanaf het begin bij zijn. Boerenjam van Groot Antinck, Honing van onze Winterswijkse Imker, Geitenkaas van Bert Kots, Groente en Fruit van Groentekwekerij Smits, Molen de Vier Winden uit Vragender, Achterhoekse wijnen van Wijngaard Schepershof, Boerenmetworsten van de Schelfer en boerderij de Stegge.

Echte ambachten worden er getoond, houtdraaier, koperslager, rakustoker, leerlooier, stoelenmatter, zelfgemaakte dierenverblijven, konijnenhokken, vogelhuisjes, schapenvachten en wolproducten etc.

Ook Creativiteit uit de Achterhoek is aanwezig in de breedste zin van het woord! Kunst en Schilderijen, aanverwante kaarten, beschilderde klompen.

We hebben veel creatieve mensen in onze Achterhoek die vele verschillende artikelen zelf maken. Denk aan handgemaakte kussens, tassen, accessoires, zeepjes, kettinkjes, (kinder-) kleding, kaarten, kaarsen, teveel om allemaal op te noemen!

Door jaren geleden samen te zijn gegaan met Groei en Bloei hebben we de markt verder uitgebreid met alles wat groeit en bloeit in combinatie met het buitenleven! Vele verschillende planten zijn er verkrijgbaar, van bomen-/ struiken, heesters, vaste planten, zomerbloeiers, rhodohypoxis en Alpiene planten, diverse soorten kruiden. Aangevuld met verschillende bloemstylistes en bloemdecoraties.

Al een aantal jaren verzorgd de Bonzai club een tentoonstelling van mooie bonzai boompjes.

Daarnaast hebben we nog de brocanterie, lifestyle producten en stands met alles voor het buitenleven!

Naast dit alles is er weer veel te beleven! Er zijn verschillende muziekkanten die zorgen voor livemuziek op de markt. Ook dit jaar is het Schoppe theater geopend en treden goochelaar Peter Eggink en Arida met haar poppentheater op. Speciaal op de markt het bodypainten en u kunt weer genieten van de roofvogelshows van de Valkenhof.

Voor de kinderen is er van alles te doen, theater, kinderworkshops, schminken, glittertattoo’s, een grote stormbaan (ook voor volwassenen!) en een springkussen.

 

Kortom de Streekproductenmarkt is een hele belevenis voor jong en oud!

Entree is € 4,50 p.p.

Kinderen t/m 12 jaar gratis

 

En gratis Parkeren!