Agenda

Terug naar overzicht

Workshop Kaasmaken = VOL!!

Altijd al eens zelf kaas willen maken? Dat kan nu met een workshop kaasmaken op zaterdag 19 november bij Kaasboerderij Weenink. In deze workshop kunt u, onder begeleiding van één van onze kaasmakers, zelf een boerenkaasje maken. Jullie zullen in groepjes van 4 personen de melk langzaam doen laten veranderen in 4 kleine mini-kaasjes.  Het eindresultaat kunt u twee weken later, als het kaasje licht gerijpt is, weer ophalen.

De workshop begint om 14.00 uur uur met een kop koffie met ½ Pillewegge of kruidkoek. Tussendoor zal er natuurlijk ook kaas geproefd worden. Tijdens de workshop zal er een rondleiding gegeven worden over de boerderij en door de kaasmakerij zodat u een compleet beeld krijgt van alle processen die nodig zijn voor een lekker stukje kaas. Aan het einde zullen de kaasjes in het pekelbad worden gelegd. Vervolgens zullen wij de kaasjes voorzien van een  coating, na 2 weken zijn de kaasjes klaar en kunt u ze op komen halen(of zullen we ze u toesturen). En dan begint het genieten pas, want wat is er nou lekkerder dan je eigen gemaakte kaasje op te eten?

Tijdsduur: +/- 2,5 a 3 uur
Prijs: 29,50 p.p.
Min. aantal pers: 10

De workshop is incl. koffie met ½ Pillewegge of kruidkoek, 3 soorten kaasproeven, rondleiding en natuurlijk het zelfgemaakte kaasje!