3K Kaas van onze boerderij

Kaasboerderij Weenink heeft nog steeds een combinatie van Ambachtelijke traditie & Kaas van eigen melk. De eigentijdse naam: 3K.
Waarom 3K? Het thema van onze boerderij is Koeien, Kaas en Kunst, 3 keer een K is 3K, vandaar.

Kaasboerderij Weenink gebruikt eigen melk van koeien die van april tot en met november buiten in de wei lopen. Door een rantsoen van veel vers gras krijg je de lekkerste kaas.

3K kaas is er in Goudse, Leidse en Maasdammer, van jong tot oud. Daarnaast hebben we een hele diversiteit aan kruidenkazen. Denk hierbij aan de ‘standaard’ kruidenkazen zoals brandnetel en komijn maar ook de fenegriek, lavendel en olijf.

Met eigen ogen zien hoe 3K kaas wordt gemaakt? Kom dan op excursie in onze Kaasmakerij. Het proces is stap voor stap te volgen en natuurlijk kunt u het eindresultaat proeven!