In 1980 begonnen we met het maken van kaas in onze kaasmakerij. Met inmiddels ruim 40 jaar kennis en ervaring weten we precies hoe we de lekkerste kaas kunnen maken. Het begint natuurlijk bij de lekkerste melk. Door onze koeien goed te verzorgen met veel weidegang en alleen het beste voer, creëren we de basis voor heerlijk romige kaas.
In onze moderne kaasmakerij verwerken we de verse melk zo snel mogelijk tot kaas of zuivel. Het ambacht van toen combineren we met de kennis van nu. De hygiëne-eisen zijn in de loop der jaren veranderd, daardoor is het niet meer mogelijk onze kaasmakerij van binnen te bezichtigen. Gelukkig zitten er grote ramen in het gebouw, zodat je van buiten goed kunt zien wat er binnen gebeurt.
Is de kaas eenmaal klaar, dan begint het echte werk pas. De eerste 6 weken moeten we de kazen 3 keer in de week insmeren met een plastic laagje. Ook daarna moeten we ze blijven verzorgen. Ruim 2000 kazen die allemaal wekelijks gepoetst en gekeerd moeten worden: een flinke taak!
Boerderijkaas Lavendel, een echte aanrader voor de kaasliefhebber die eens wat anders […]
Deze Boerderijkaas met honingklaver heeft een unieke kruidensmaak. Een milde nootachtige smaak […]
Boerderijkaas Extra Belegen heeft een rijpingstijd van 8 maanden. In die maanden […]
Boerderijkaas Pesto Groen, met deze kaas haalt u de Mediterrane keuken in huis. […]
Jonge Goudse kaas die wordt gemaakt op de boerderij volgens ambachtelijke traditie […]
Boerderijkaas boordevol heerlijke mediteraanse kruiden zoals gedroogde tomaat, knoflook en olijven. Italiaanse […]
Deze jonge komijnekaas biedt een heerlijk subtiele smaak. Doordat het een vetgehalte […]
Boerderijkaas Mosterd is verrijkt met hele mosterdzaadjes en krijgt zo een lekkere mosterdsmaak. […]
De verkoop van onze producten vindt niet alleen in onze eigen winkel plaats; Van Weenink is te vinden in landwinkels in alle streken van het land. Wil je weten waar je onze kazen kunt vinden?
Naast kaas verwerken we onze melk ook tot boerenzuivel zoals boerenyoghurt, boter, hangop, kwark en boerenkarnemelk. We maken de zuivelproducten naturel, of met verschillende smaken. Wat dacht je van karnemelk met aardbeiensiroop, of yoghurt met boomgaardvruchten of echte vanille?
De karnemelk wordt nog op traditionele wijze gekarnd: de gepasteuriseerde melk wordt aangezuurd, waarna we de melk overpompen in de karn. Deze aangezuurde melk wordt net zo lang gekarnd totdat de karnemelk en boter zich van elkaar scheiden. Deze karnemelk smaakt heel anders dan de karnemelk die in grote zuivelfabrieken wordt gemaakt.
Tip: plastic afval beperken? Neem zelf een schone fles mee, dan vullen wij ‘m met heerlijke boerenkarnemelk.