Dat moet je proeven!

De lekkerste kaas komt ‘Van Weenink’

 

In 1980 begonnen we met het maken van kaas in onze kaasmakerij. Met inmiddels ruim 40 jaar kennis en ervaring weten we precies hoe we de lekkerste kaas kunnen maken. Het begint natuurlijk bij de lekkerste melk. Door onze koeien goed te verzorgen met veel weidegang en alleen het beste voer, creëren we de basis voor heerlijk romige kaas.

In onze moderne kaasmakerij verwerken we de verse melk zo snel mogelijk tot kaas of zuivel. Het ambacht van toen combineren we met de kennis van nu. De hygiëne-eisen zijn in de loop der jaren veranderd, daardoor is het niet meer mogelijk onze kaasmakerij van binnen te bezichtigen. Gelukkig zitten er grote ramen in het gebouw, zodat je van buiten goed kunt zien wat er binnen gebeurt.

Is de kaas eenmaal klaar, dan begint het echte werk pas. De eerste 6 weken moeten we de kazen 3 keer in de week insmeren met een plastic laagje. Ook daarna moeten we ze blijven verzorgen. Ruim 2000 kazen die allemaal wekelijks gepoetst en gekeerd moeten worden: een flinke taak!

 

   

Ons eigen merk

‘Van Weenink’ is het merk waaronder we onze zelfgemaakte kazen, andere zuivelproducten en vlees van eigen koeien verkopen aan klanten en diverse horecazaken in de buurt. ‘Komt het van Weenink? Dan is het goed,’ horen we onze klanten weleens zeggen. Een opmerking die we natuurlijk graag waarmaken. En dat kan, dankzij onze geheel eigen werkwijze. Wil je hier meer over weten?

Kaasmakerij excursie
Leuk om cadeau te geven!

Bestel de lekkerste zuivelproductenOveral in Nederland verkrijgbaar

De verkoop van onze producten vindt niet alleen in onze eigen winkel plaats; Van Weenink is te vinden in landwinkels in alle streken van het land. Wil je weten waar je onze kazen kunt vinden?

Onze verkooppunten

 

Méér dan kaas

Naast kaas verwerken we onze melk ook tot boerenzuivel zoals boerenyoghurt, boter, hangop, kwark en boerenkarnemelk. We maken de zuivelproducten naturel, of met verschillende smaken. Wat dacht je van karnemelk met aardbeiensiroop, of yoghurt met boomgaardvruchten of echte vanille?

Hoe maken we karnemelk?

De karnemelk wordt nog op traditionele wijze gekarnd: de gepasteuriseerde melk wordt aangezuurd, waarna we de melk overpompen in de karn. Deze aangezuurde melk wordt net zo lang gekarnd totdat de karnemelk en boter zich van elkaar scheiden. Deze karnemelk smaakt heel anders dan de karnemelk die in grote zuivelfabrieken wordt gemaakt. 

Tip: plastic afval beperken? Neem zelf een schone fles mee, dan vullen wij ‘m met heerlijke boerenkarnemelk.

 

Bezoek onze webshop