Likeuren in de lekkerste smaken

Ambachtelijk, lokaal en kleinschalig

 

Op het erf van Kaasboerderij Weenink is ook de stokerij van Johannes de Stoker te vinden. Hier stoken we op ambachtelijke wijze onze eigen Achterhoekse likeuren, onder andere gemaakt van (val)fruit, vol van smaak en verkrijgbaar in diverse varianten! Fruitlikeuren in de smaken Aardbei, Appel, Peer, Kers en Citrus. En daarnaast likeuren met de smaak van Drop, Pepermunt of Caramel!

   

De kringloop is rond

Al lang geleden gold: “daar waar de stokerijen in groten getale aanwezig waren, vierde de veehouderij hoogtijdagen.” Dat zit zo: de veehouderij bemestte het land voor de granen, de granen werden gestookt tot destillaten en wat overbleef was voer voor het vee. Dat maakt de kringloop rond!

Daarom kan Johannes de Stoker op ons erf niet ontbreken. ‘Onze’ Johannes stookt likeuren met Achterhoeks fruit, onder meer in de smaken aardbei, kers, appel, peer en Lievelds Dropwater. Moet je proeven!

 

Proost!

Daar moet op gedronken wordenWorkshop likeur maken met Johannes de Stoker

Hoe werkt het stoken van alcohol en hoe maak je op ambachtelijke wijze de lekkerste likeuren? Dat leer je tijdens een workshop likeur maken met Johannes de Stoker. Uiteraard wordt er ook geproefd én neem je naderhand je fles eigengemaakte likeur mee naar huis.

Workshop likeur maken