Van gras tot kaas

Kom erachter hoe kaas gemaakt wordt

 

We nemen je graag mee in de wereld achter onze heerlijke kazen en verse zuivelproducten. Onze passie voor kaas en ons boerenbedrijf willen we immers niet alleen voor onszelf houden: delen is veel leuker!

 

reserveren
   

Een open en eerlijk inkijkje in ons productieproces

Door een open en eerlijk inkijkje te geven in onze productieprocessen, onze kennis en inzichten te delen en je letterlijk mee te nemen in ons familiebedrijf brengen we mens en natuur een stukje dichter bij elkaar. En dat geeft een goed gevoel.

reserveren

Wat gaan we doen?

  • We starten met de film “Van gras tot kaas”. In de film wordt uitgelegd hoe de kaas op ons bedrijf gemaakt wordt. Kaasmaken is een langdurig proces dat de hele dag duurt. Om een goed beeld te krijgen van alle processen hebben we dit samengevat in een film van ongeveer 20 minuten.
  • Proeven! Een bezoek aan ons bedrijf is natuurlijk niet compleet zonder kaas geproefd te hebben.
  • Rondleiding. Onder begeleiding van de boer(in) brengen we een bezoekje aan de koeienstallen, de melkrobot en het kaaspakhuis. We geven uitleg en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. I.v.m. hygiëneregels zijn de productieruimtes niet voor publiek toegankelijk. Door grote ramen kun je goed zien wat er binnen gebeurt.

reserveren
WAT GAAN WE DOEN VANDAAG?

Meer activiteiten
voor jong en oud.

Kaasboerderij Weenink
Een beleving waar je voor terugkomt!


Zien we je snel?