Aan de slag!

De lekkerste kaas… maak je zelf?

 

Zelf een boerenkaasje maken? Dat kan bij Kaasboerderij Weenink! We beginnen met verse melk en eindigen met een eigengemaakt kaasje. Stap voor stap neemt onze kaasmaker je mee in het proces van Goudse kaas. Gedurende 2,5 uur zie je hoe jij de melk verandert in kaas, en krijg je uitleg over de achterliggende processen.

 

reserveren
   

Proeven maar!

We werken in groepen van vier personen die samen vier mini-kaasjes maken. Vervolgens laten we de kaasjes licht rijpen. Na twee weken is het kaasje klaar om opgehaald of opgestuurd te worden. Proeven maar!

reserveren
Inbegrepen in de workshop
  • Start met koffie en kruidkoek of pillewegge;
  • Rondleiding over de boerderij en door de kaasmakerij;
  • Proeven van verschillende soorten kaas;
  • Uitleg over het proces van gras tot kaas;
  • Eigen mini-kaasje maken onder leiding van onze kaasmaker.

Aan het einde van de workshop leggen we de kaasjes in het pekelbad. Wij voorzien ze vervolgens van een coating. Na twee weken zijn de kaasjes klaar om geproefd te worden. Ophalen of laten opsturen is beide mogelijk.


reserveren

Boek een workshop kaasmaken

Tijden & prijzen

De workshop kaasmaken duurt 2,5 à 3 uur. De prijs is € 35,- per persoon. Dat is inclusief koffie met pillewegge of kruidkoek, vier soorten kaas proeven, een rondleiding en uiteraard het zelf gemaakte kaasje.

 

Minder dan 10 personen?

Het minimum aantal personen voor de workshop is 10(of minimaal € 350,-). Ben je met minder? Geen probleem, wij organiseren regelmatig workshops met open inschrijving.

Reserveer hier

 

 

+31 (0)544 37 14 46
info@kaasboerderijweenink.nl

Reserveren

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op om de reservering definitief in te plannen.

    WAT GAAN WE DOEN VANDAAG?

    Meer activiteiten
    voor jong en oud.





    Kaasboerderij Weenink
    Een beleving waar je voor terugkomt!


    Zien we je snel?